Filter

Datum

Kategori

2019
Jun
07

Friday, 07 June -
Sunday, 18 August

Fragmented Realities

Utställning

Sommarutställningen på Göteborgs Konsthall presenterar fem konstnärer: Anastasia Ax, Alina Chaiderov, Serina Erfjord, Monika Grzymala och Henrik Håkansson. På olika sätt ställer konstnärerna frågor kring vad som händer när något bryts ned till partiklar, eller undersöker upplösningen av materia, struktur och system.

Läs mer om Fragmented Realities
2019
Feb
02

Saturday, 02 February -
Sunday, 14 April

Phoebe Boswell – Here

Utställning

Våren 2019 presenterar Göteborgs Konsthall en soloutställning med konstnären Phoebe Boswell. Boswell är känd för att kombinera traditionella teckningar med digital teknik för att skapa kraftfulla bilder, animationer och interaktiva, storskaliga installationer.

Läs mer om Phoebe Boswell – Here
2018
Oct
06

Saturday, 06 October -
Sunday, 13 January

Innan vi glömmer

Utställning

Med titeln Innan vi glömmer samlar utställningen en grupp nationella och internationella konstnärer; Petra Hultman, Helga Härenstam, Kateřina Šedá, Knutte Wester och Ferhat Özgür, som alla på olika sätt skildrar ett personligt och nära möte mellan olika generationer.

Läs mer om Innan vi glömmer
2018
Jun
08

Friday, 08 June -
Sunday, 16 September

180° Behind Me – Mounir Fatmi

Utställning

Göteborgs Konsthall inleder sommaren med att presentera 180° Behind Me – den första svenska separatutställningen med den marockanske konstnären Mounir Fatmi. Verken kretsar kring det skrivna ordet och dess mångfacetterade karaktär. Bland annat lyfter Fatmi frågan om yttrandefrihetens hotade ställning.

Läs mer om 180° Behind Me – Mounir Fatmi
2017
Dec
09

Saturday, 09 December -
Sunday, 15 April

Mozart’s Ghost

Utställning

Internet är ett utrymme för både motstånd och utopier. I den nästan helt digitala utställningen Mozart´s Ghost – internetkonst, feminism och motstånd – medverkar både svenska och internationella konstnärer, som inspireras av nostalgin som idag finns kring internet-, tv- och kändiskultur från 90-talet. Flera verk berör sexism, rasism och ekonomisk ojämlikhet, medan andra fokuserar på teknik och dess estetik.

Läs mer om Mozart’s Ghost
2017
Feb
04

Saturday, 04 February -
Sunday, 05 February

Queera rörliga bilder

Utställning

I samband med Göteborgs Filmfestival 2017 visade Göteborgs Konsthall Queera rörliga bilder – ett två dagars filmprogram av konstnären och curatorn Anna Linder.

Läs mer om Queera rörliga bilder
2016
Jun
10

Friday, 10 June -
Sunday, 18 September

Förjaga bristen på sammanhang

Utställning

Ett projekt om behovet av sammanhang för att få saker att hänga ihop och skänka förståelse, för att det ska finnas en grund på vilken man kan bygga, oavsett om det rör sig om den enskildes liv eller stora samhällskonstruktioner.

Läs mer om Förjaga bristen på sammanhang