Konst och makt: Skaparkollektivet Forma

2019.05.08, 12:15 - 12:45

Lunchföreläsning: Konst och makt, del 4

OBS! Plats: Trappscenen, Stadsbiblioteket

I sista delen av programserien Konst och makt berättar skaparkollektivet Forma om sin verksamhet. Forma har bland annat skapat det omtalade verket 17 000, där varje enskild bit i installationen symboliserar en individ hotad av utvisning från Sverige till Afghanistan. Konstverket visualiserar mängden 17 000, och framförallt att det inte bara är ett nummer. Bakom varje siffra finns en personlighet, en historia, ett konstverk.

Forma har sin bas i Lund och utgör en mötesplats för människor från olika länder och bakgrunder, där skapandet står i centrum. Sedan starten 2014 har de undersökt, och också försökt tänja gränserna för, vad kollektivt skapande kan vara och resultera i.

Konst och makt är en föreläsningsserie som lyfter fram konstsammanhang där olika röster kommer till tals. Vilka berättelser ges utrymme idag och vilka förblir tystade? Här lyfts exempel på konstnärliga praktiker som bygger på att inkludera nya röster och erfarenheter som sällan hörs. Serien är ett samarbete mellan Göteborgs Konsthall och Göteborgs Stadsbibliotek.

Plats: Trappscenen, Stadsbiblioteket.
Ingen föranmälan krävs, gratis entré.
Lunchföreläsningen ingår i Seniorklubben men är öppen för alla åldrar.

Välkommen!