Street art-workshops med Himed & Reyben (Mex)

2019.05.20, 16:00 - 19:00

De mexikanska streetartkonstnärerna Himed & Reyben är tillbaka! Under 2017 deltog de i Hammarkullen Urban Art 2017 (#HUA17). Nu bjuder Himed & Reyben, tillsammans med verksamheten Urban Konst inom Göteborgs Konsthall, in dig till flera öppna workshops i Bergsjön. Här får du tillsammans med konstnärerna skapa storskaliga stenciler och ett kollektivt konstverk. Det är helt kostnadsfritt och öppet för alla. Missa inte chansen att skapa med några av världens främsta street art-konstnärer!

Himed & Reybens konstnärskap har utvecklats inom den latinoamerikanska street art- och graffitiscenen, med starka influenser från den mexikanska muralismen. De använder sig av stenciler för att skapa oftast monumentala konstverk på fasader i stadsrummet. Stencilgraffiti är en form av graffiti som använder stenciler gjorda av papper, kartong eller andra medier för att skapa en bild eller text som enkelt kan reproduceras.

Inom street art har stenciler traditionellt använts i litet format. Som en kontrast till detta skapar Himed & Reyben, med hjälp av kollektiva processer, gigantiska stenciler som bara används en gång, för att sen förstöras. I deras konstnärliga praktik står det unika och kollektiva i centrum.

Mellan den 20 och 27 maj omvandlas garaget på Saturnusgatan 8 till en öppen ateljé. Alla från 12 års ålder är välkomna att använda garaget för att måla eller delta i ett kollektivt skapande process tillsammans med Himed & Reyben. Under sju dagar kommer ett temporärt konstverk att växa fram på framsidan av garaget.

Missa inte den öppna graffitiväggen på baksidan av garaget, där du kan måla dygnet runt (https://www.instagram.com/bergsjofamet/)

Se facebookevenemanget här!

Ta med dig: arbetskläder, vatten och mat. Eget material om du tänker arbeta med din egen konst
Ingen kostnad. Anmälan krävs inte, drop in.
Plats: Garaget vid Saturnusgatan 8, Bergsjön. 8 minuters promenad från hållplatsen Rymdtorget (spårvagn 7 och 11/ buss 57, 58, 74).
Partners: Familjebostäder AB, NBV Väst (Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet) och KulturUngdom.