På den här sidan annonserar vi lediga tjänster på Göteborgs Konsthall. Just nu söker vi en projektsamordnare till Urban Konst. Här kan du läsa om verksamheten Urban Konst.

Projektsamordnare Urban Konst

Vi söker en projektsamordnare till Urban Konst som är en del av Göteborgs Konsthall, som ingår i Göteborgs Stads kulturförvaltning. Du kommer att ha din arbetsplats på Göteborgs Konsthall på Götaplatsen.

Arbetsuppgifter

Vill du utveckla möjligheten för att fler ska kunna ta del av och utöva urban konst i alla dess former? Trivs du dessutom i en samordnande roll med många kontaktytor och med konsten som uttrycksform? Då är detta en tjänst för dig.

I en verksamhet som aldrig står still, utan präglas av framåtanda och visioner söker vi nu en projektsamordnare som vill vara med och bidra till utvecklingen av en dynamisk konststad där fler kan vara med och påverka. Tillsammans med oss kommer du att genomföra projekt och program med syfte att främja den urbana konsten i staden.

I din roll som projektsamordnare kommer du att arbeta nära projektledaren som ett rådgivande stöd kring olika processer som rör urban konst i staden, samt kommunicera med berörda verksamheter och aktörer. Du kommer även att skapa och upprätthålla nätverk på lokal och nationell nivå samt arbeta med omvärldsbevakning.

Inom enheten är du med och skapar en god samarbetskultur och medverkar till en tydlig och visuellt tillgänglig verksamhetsplanering utifrån det egna området. Även ett visst kommunikationsarbete kommer att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom området med inriktning mot konst, humaniora eller annan utbildning som bedöms vara likvärdig. Du har god kännedom om urban konst och samtidskonst såväl i praktik som teori, samt god kännedom om aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Du ska även ha erfarenhet av att ha samordnat och/eller producerat kultur, gärna med inriktning mot urban och offentlig konst. Det är meriterande om du tidigare arbetat med medskapande och dialogbaserade processer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i interkulturella sammanhang. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av konsultativt och främjande arbete.

Ett krav för tjänsten är att du har grundläggande datakunskaper inom Office programvaror och kunskap inom bildhanteringsprogram såsom Photoshop och Indesign. Ytterligare ett krav för tjänsten är att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Talar du därutöver något utomeuropeiskt språk är detta meriterande. Gärna något av de mest förekommande språken i Göteborg.

Som person är du ansvarsfull, lyhörd kring vad som behöver göras och flexibel när omständigheterna kräver det. Du är van vid att planera och genomföra projekt och har god förståelse för kreativa processer. Du drivs av en vilja att genom workshops, aktiviteter och andra projekt utveckla mötet med deltagaren och publiken. Då omständigheterna kan variera är det viktigt att du är analytisk och självständigt kan driva arbetet framåt.

En stor del av verksamheten bygger på relationer med andra aktörer, därför värdesätter vi egenskaper som god samarbets- och organisationsförmåga. Det är viktigt att du har vilja och förmåga att agera utifrån Göteborgs Stads förhållningsätt och förståelse för hur dessa ska omsättas i praktiken samtidigt som du främjar ett normkritiskt förhållningssätt.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2019-02-01
Tidsbegränsad till: 2019-12-31
Tjänsten är ett vikariat på 60%.
Arbetstid: Schema.

Ansökan

Du ansöker via sidan offentligajobb.se, där finns en länk som tar dig till ansökningssidan.
Referensnummer: A831467

Eftersom urval sker löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2018-12-12.
Intervjuer sker v.51.

Kontakt

Kontaktperson:
Ann-Sofi Roxhage
Chef, Göteborgs Konsthall 031-368 34 61

Facklig företrädare:
Elisabet Udd
Saco-DIK 031-368 34 53

Övrigt

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.