Innan vi glömmer

2018.10.06 - 2019.01.13

Med titeln Innan vi glömmer samlar utställningen en grupp nationella och internationella konstnärer; Petra Hultman, Helga Härenstam, Kateřina Šedá, Knutte Wester och Ferhat Özgür, som alla på olika sätt skildrar ett personligt och nära möte mellan olika generationer.

Läs mer om Innan vi glömmer

Kommande utställningar

Feb02

Saturday, 02 February -
Sunday, 14 April

Phoebe Boswell

Våren 2019 presenterar Göteborgs Konsthall en soloutställning med den kenyanske konstnären Phoebe Boswell. Boswell är mest känd för att kombinera traditionella teckningar med digital teknik för att skapa kraftfulla bilder, animationer och interaktiva, storskaliga installationer.

Läs mer om Phoebe Boswell

Tidigare utställningar

Jun08

Friday, 08 June -
Sunday, 16 September

180° Behind Me – Mounir Fatmi

Göteborgs Konsthall inleder sommaren med att presentera 180° Behind Me – den första svenska separatutställningen med den marockanske konstnären Mounir Fatmi. Verken kretsar kring det skrivna ordet och dess mångfacetterade karaktär. Bland annat lyfter Fatmi frågan om yttrandefrihetens hotade ställning.

Läs mer om 180° Behind Me – Mounir Fatmi
Dec09

Saturday, 09 December -
Sunday, 15 April

Mozart’s Ghost

Internet är ett utrymme för både motstånd och utopier. I den nästan helt digitala utställningen Mozart´s Ghost – internetkonst, feminism och motstånd – medverkar både svenska och internationella konstnärer, som inspireras av nostalgin som idag finns kring internet-, tv- och kändiskultur från 90-talet. Flera verk berör sexism, rasism och ekonomisk ojämlikhet, medan andra fokuserar på teknik och dess estetik.

Läs mer om Mozart’s Ghost