Fragmented Realities

2019.06.07 - 2019.08.18

Sommarutställningen på Göteborgs Konsthall presenterar fem konstnärer: Anastasia Ax, Alina Chaiderov, Serina Erfjord, Monika Grzymala och Henrik Håkansson. På olika sätt ställer konstnärerna frågor kring vad som händer när något bryts ned till partiklar, eller undersöker upplösningen av materia, struktur och system.

Läs mer om Fragmented Realities

Kommande utställningar

Sep07

Saturday, 07 September -
Sunday, 17 November

GIBCA 2019: Part of the Labyrinth

Traditionsenligt är Göteborgs Konsthall en del av Göteborgs Internationella Konstbiennal, GIBCA. Biennalen tar avstamp i att Göteborg år 2021 fyller 400 år, ett jubileum som ger tillfälle att rikta blicken mot konsekvenserna av den mekanistiska världsbild som formulerades av filosofer som René Descartes och Marin Merenne i 1620-talets Europa.

Läs mer om GIBCA 2019: Part of the Labyrinth

Tidigare utställningar

Feb02

Saturday, 02 February -
Sunday, 14 April

Phoebe Boswell – Here

Våren 2019 presenterar Göteborgs Konsthall en soloutställning med konstnären Phoebe Boswell. Boswell är känd för att kombinera traditionella teckningar med digital teknik för att skapa kraftfulla bilder, animationer och interaktiva, storskaliga installationer.

Läs mer om Phoebe Boswell – Here
Oct06

Saturday, 06 October -
Sunday, 13 January

Innan vi glömmer

Med titeln Innan vi glömmer samlar utställningen en grupp nationella och internationella konstnärer; Petra Hultman, Helga Härenstam, Kateřina Šedá, Knutte Wester och Ferhat Özgür, som alla på olika sätt skildrar ett personligt och nära möte mellan olika generationer.

Läs mer om Innan vi glömmer